Τον εγκατέλειψαν επειδή ήταν «πολύ μεγάλος» και τον πέταξαν έξω στο δρόμο. Το χαμηλό βλέμμα του εξηγεί τα πάντα

August 27, 2021

Τον εγκατέλειψαν επειδή ήταν «πολύ μεγάλος» και τον πέταξαν έξω στο δρόμο. Το χαμηλό βλέμμα του εξηγεί τα πάντα

Διαφ.

Διαφ.




Ο ηλικιωμένος σκύλος που εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του βρέθηκε καταθλιπτικός στο δρόμο και ικέτευε για φαγητό.




Είναι καταστροφικό για ένα σκυλί να εγκαταλείπεται από την οικογένειά του. Οι οικογένειες που αρνούνται να φροντίσουν τα άρρωστα ή ηλικιωμένα σκυλιά τους, δεν συνειδητοποιούν το πόσο δυστυχία φέρνει στον σκύλο όταν τον εγκαταλείπουν.Πρέπει να το εξήγησα εκατοντάδες φορές, αλλά δεν θα κουραστώ να το λέω μέχρι να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις περιπτώσεις. Το να έχετε ένα κατοικίδιο δεν αγοράζει ούτε σώζει έπιπλα.

Δεν είναι κάτι που φθείρεται και κουραζόμαστε από αυτό, με αυτό που παίζουμε και το πετάμε, ή ότι αν είχε υποστεί ζημιά το πετάμε.

Ένα κατοικίδιο γίνεται ένα ακόμη μέλος της οικογένειας μας, ένα ον που θα ζήσει για να μας δώσει όλη την αγάπη του σε αντάλλαγμα για τη φροντίδα που του προσφέρουμε.



Η διατροφή του, η παραλαβή των απορριμμάτων του, ο περίπατος του είναι μέρος αυτής της δέσμευσης. Είναι ένα είδος συμφωνίας που υπογράφεται για ένα ον. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που στην πρώτη δυσκολία ή χρειάζονται ένα υψηλό κόστος σε έναν κτηνίατρο, γυρίζουν την πλάτη τους.

Όπως συνέβη στον Ray, ένας 8χρονος Labrador Retriever που βρέθηκε να περιπλανιέται στο Torrance – California (Ηνωμένες Πολιτείες). Τα μάτια του ήταν λυπημένα, δακρυσμένα και με τσίμπλες, λέγεται ότι εγκαταλείφθηκε και ότι το σώμα του είχε υποφέρει μέχρι που έγινε σκελετός και από την γούνα του έλειπαν τούφες.

Ήταν οι εθελοντές του καταφυγίου Carson στην Καλιφόρνια που κατάφεραν να τον σώσουν και να του δώσουν την απαιτούμενη υγειονομική περίθαλψη. Παρόλο που ήταν ήδη υγιής, ήταν ακόμα καταθλιπτικός. Εκείνη την εποχή, εξοικειώθηκε λίγο και άλλαξε το βλέμμα του, αλλά δυστυχώς, όλοι έφευγαν από το καταφύγιο με τα νεότερα σκυλιά.



Ευτυχώς, μετά από μια μακρά αναμονή, ο Ray κατέληξε να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. Σύμφωνα με μια ενημέρωση, έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και ήδη αντιμετωπίζει όλους με πολύ αγάπη. Θυμηθείτε φίλοι μου, έχουν επίσης συναισθήματα, είναι επίσης χαρούμενοι, υποφέρουν επίσης, αισθάνονται το ίδιο ή ακόμα πιο έντονα από εμάς.

Αν σας συνόδευσε όλη του τη ζωή και το σώμα του αρχίζει να τον παρατάει, προσπαθήστε να του δώσετε το καλύτερο. Καθημερινά μας δίνουν το καλύτερο που έχουν.

Πηγή: petsworld.gr



Διαβάστε επίσης: