Υπόθεση Λεχαινά, Π.Φ.Π.Ο: «Στο ίδιο έργο θεατές- Στην πυρά πάλι τα ζώα»

September 7, 2021

Υπόθεση Λεχαινά, Π.Φ.Π.Ο: «Στο ίδιο έργο θεατές- Στην πυρά πάλι τα ζώα»

Διαφ.

Διαφ.

Βγήκαν πάλι οι μακελάρηδες και οι εισαγγελάτοι  να “κατασπαράξουν” τα ζώα στην υπόθεση του άτυχου άνδρα στα Λεχαινά.
Τα έχρισαν μάλιστα και αδέσποτα στοχοποιώντας τα πραγματικά αδέσποτα με αποτέλεσμα, όπως γίνεται πάντα μετά από τέτοια κίτρινα δημοσιεύματα, να αρχίσουν οι δηλητηριάσεις, οι κραυγές των νοικοκυραίων -αυτών δηλαδή που τα εγκαταλείπουν- να  τα μαζέψουν όλα, η κακομεταχείριση και η  κακοποίησή τους.
Τι κι αν είχαν κηδεμόνα!
Αυτοί αδέσποτα έβλεπαν μπροστά τους.
Ο δε όχλος ούρλιαζε στο διαδίκτυο «σταύρωσον, σταύρωσον» αυτά.
Και μόνο οι άνθρωποι που γνωρίζουν από συμπεριφορά ζώων προσπαθούσαν για άλλη μια φορά να πουν το αυτονόητο. Δεν το έκαναν τα ζώα!
Για να επιβεβαιωθούν  από τις συνταρακτικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, όπως αυτές περιγράφονται σε διάφορα media σήμερα, που συνοπτικά λένε αυτό που είπαμε κι εμείς οι φιλόζωοι πολίτες « Αποκλείεται να το έκαναν τα σκυλιά, είχαν άριστη σχέση, κάτι έπαθε και πήγαν με τον τρόπο τους να τον βοηθήσουν». Ηλεία-Λεχαινά
Όπως έγινε και στην Κοζάνη, όπως έγινε στα Γλυκά Νερά, όπως έγινε και τώρα, αλλά και σε τόσες και τόσες άλλες περιπτώσεις δήθεν επιθετικών ζώων.
Ο δημοσιογράφος που ερευνά την είδηση, που την παρουσιάζει αντικειμενικά, χωρίς αλατοπίπερο χάριν τηλεθέασης, ακροαματικότητας ή μεγάλου tirage εκλείπει σιγά σιγά και θα γίνει είδος μουσειακό, όπως είναι σήμερα οι τυραννόσαυροι!
Ας το πούμε για πολλοστή φορά.
Τα ζώα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι σκύλοι ή τα εκπαιδεύει ο ιδιοκτήτης τους για να γίνουν επιθετικά ή αμύνονται σε επιθέσεις και κακοποίησή τους από ανθρώπους.
Την πρώτη, κύρια και αποκλειστική, ευθύνη την έχουμε εμείς, όχι τα ζώα .
Σταματήστε  να στοχοποιείτε τα θύματα και στοχοποιείστε τους θύτες.
Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους κι ας πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους αδύναμους, στους διαφορετικούς και το χειρότερο σε αυτούς που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή για να μας πουν τι έγινε.
Θα επισημάνουμε δε προς τις αρμόδιες αρχές ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου αν τα ζώα είναι ή όχι επιθετικά, θα πρέπει να τηρήσουν κατά γράμμα και τη νομοθεσία.
Στη θεωρητική δε περίπτωση που κριθεί ότι είναι επιθετικά υπενθυμίζουμε ότι ο νομός δίνει τη δυνατότητα στα φιλοζωικά σωματεία να τα υιοθετήσουν, όπως έγινε και στην περίπτωση της Βαλέριας, του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών που μόνο επιθετικό δεν ήταν. Ζει δε ευτυχισμένο στην νέα του οικογένεια, η οποία το υπεραγαπά.
Πληροφορίες μας δε λένε ότι ο κηδεμόνας των δύο σκύλων επιθυμεί να συνεχίσει να έχει τα δυο κατοικίδια. Πρόκειται δε να φέρει και δικό του εκπαιδευτή από την Αθήνα  και σοφά θα πράξει, διότι αν κρίνουμε από την απάντηση κτηνιάτρου σήμερα σε τηλεφώνημά μας της οικείας κτηνιατρικής υπηρεσίας, μόνο με τον κόμη Δράκουλα μπορεί να συγκριθούν!
Εκφράζουμε βεβαίως τη βαθιά μας λύπη για το χαμό του συνανθρώπου μας.
Επιτρέψτε μας, κλείνοντας, και ένα ετυμολογικό «μάθημα».Κατασπαράσσω σημαίνει σχίζω σε κομμάτια. Η λάθος χρήση της λέξης στο συγκεκριμένο αλλά και σε τόσα άλλα περιστατικά που αφορούν ζώα ή δείχνει αμάθεια ή, όπως κατά το μάλλον ή ήττον συμβαίνει, υποδηλώνει τη συνειδητή προσπάθεια για διαστρέβλωση της αλήθειας με μόνο σκοπό την ενοχοποίηση των ζώων.
Αιδώς Αργείοι “Δημοσιογράφοι”
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  https://pfpo.gr/


Πηγή

Διαβάστε επίσης: