Σκότωσαν και κρέμασαν λύκο σε βουνό στην Αιτωλοακαρνανία: Καταγγελία Αρκτούρου στο Δασαρχείο Μεσολογγίου

September 7, 2021

Σκότωσαν και κρέμασαν λύκο σε βουνό στην Αιτωλοακαρνανία: Καταγγελία Αρκτούρου στο Δασαρχείο Μεσολογγίου

Διαφ.

Διαφ.

Το να σκοτώσεις ένα λύκο είναι παράνομο. Η θανάτωση του ζώου αυτού απαγορεύεται αυστηρά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τι όμως και αν απαγορεύεται; Εμείς εδώ συνεχίζουμε να κάνουμε τα δικά μας και να σκοτώνουμε ό,τι κινείται.

Ο λόγος για το συμβάν που έγινε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στο βουνό Αράκυνθος της Αιτωλοακαρνανίας, σε δασικό δρόμο, 20 λεπτά από τους κοντινότερους συνοικισμούς. Κάποιος πολίτης, στον περίπατό του, είδε ένα λύκο σκοτωμένο και κρεμασμένο. Και ενημέρωσε τον Αρκτούρο.

Τι να σχολιάσουμε για αυτό το συμβάν. Είναι σαν να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ο άνθρωπος αυτός που το έκανε, εκτός του ότι παρανόμησε, θέλησε και με το κρέμασμα του ζώου να δείξει μαγκιά. Να δείξει το κατόρθωμά του. Οπλισμένος μπροστά σε ένα ζώο. Χωρίς αυτό να έχει τον τρόπο να αμυνθεί. Αυτό το θεωρεί κατόρθωμα;

Οι άνθρωποι του Αρκτούρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προχώρησαν σε καταγγελία στο Δημαρχείο Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση του Αρκτούρου:

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προχώρησε σε καταγγελία στο Δασαρχείο Μεσολογγίου έπειτα από ενημέρωση από πολίτη, που σε περίπατό του την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 εντόπισε κρεμασμένο από δέντρο ένα νεκρό λύκο. Το ζώο έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι πιθανότατα είχε θανατωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Ο λύκος βρέθηκε στο όρος Αράκυνθος Αιτωλοακαρνανίας, σε δασικό δρόμο περίπου 20 λεπτά από τους κοντινότερους οικισμούς.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τον ευαισθητοποιημένο πολίτη για την ενημέρωση και υπενθυμίζει ότι η θανάτωση λύκου απαγορεύεται αυστηρά από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας.

Η σελίδα του Αρκτούρου στο Facebook ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS



Πηγή

Διαβάστε επίσης: