Εθελοντές διέσωσαν προβατάκια από σφαγή και τα μετέφεραν σε μέρος που θα ζήσουν χωρίς να κινδυνεύουν

June 24, 2022

Εθελοντές διέσωσαν προβατάκια από σφαγή και τα μετέφεραν σε μέρος που θα ζήσουν χωρίς να κινδυνεύουν

Διαφ.

Μια “διαφορετική” διάσωση μαθαίνουμε από τον εθελοντή Alexis Mantzoros της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, ο οποίος μαζί με άλλους εθελοντές έχουν κάνει αμέτρητες και πολύ δύσκολες διασώσεις ζώων.
Η διάσωση αφορά 4 προβατάκια. Τα προβατάκια αυτά βρίσκονταν σε κοπάδι κτηνοτρόφου, ο οποίος αποσύρεται από τη δουλειά του, με αποτέλεσμα τα ζώα αυτά να ετοιμάζονται να καταλήξουν σε σφαγείο.
Εθελοντές οργανώθηκαν και πλήρωσαν να πάρουν αυτά τα ζώα ώστε να τα σώσουν, κάτι που δεν είναι εύκολο, γιατί από τη μια στοιχίζουν και από την άλλη έπρεπε να βρουν μέρος να τα πάνε. Και φυσικά να τα μεταφέρουν.
Ο Alexis Mantzoros αναφέρει: «Τα ζώα αυτά δεν θα αντικατασταθούν από άλλα, οπότε δεν θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της αναπαραγωγής και σφαγής τους.
Υπήρχε όμως το πρόβλημα του πώς θα πήγαιναν μέχρι το νέο τους σπίτι. Για την περίσταση, η λύση δόθηκε με μεγάλη δυσκολία και προσπάθεια, αφού η μεταφορά τέτοιων ζώων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, για πολλούς και διαφόρους πρακτικούς λόγους.
Όλα έγιναν όμως, και τα φιλαράκια μας είναι πια στο νέο τους σπίτι με τη νέα τους οικογένεια όπου ζουν πλέον τρισευτυχισμένα. Κι είναι μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας από σκύλους και γάτες που τα υποδέχτηκαν με χαρά (ναι, ΚΑΙ οι γάτες!) και τα ενσωμάτωσαν στην αγέλη από την πρώτη στιγμή!

Για αυτά τα τέσσερα λοιπόν, τα βάσανά τους τελείωσαν. Πόσα ακόμα όμως έμειναν πίσω… Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι συντέλεσαν ώστε το συγκεκριμένο ταξίδι να γίνει πραγματικότητα. Μπορεί εγώ να ήμουν πίσω από το τιμόνι αλλά το ταξίδι ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας.»

Ακόμα μια φορά μπράβο στους εθελοντές που υπερβαίνουν κάθε φορά τον εαυτό τους για να σώσουν ζώα που κινδυνεύουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: