5 παpάξενες σuμπεριφορές της γάτας που εξηγούνται επιστημονικά

July 19, 2022

5 παράξενες συμπεριφορές της γάτας που εξηγούνται επιστημονικά

Διαφ.

Γιατί οι γάτες κάνουν κάποια πράγματα που μας φαίνονται τελείως παράξενα και δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε με τίποτα; Και συχνά όταν τα κάνουν, μας πιάνουν τα γέλια;

Μπορεί να φαίνονται αυτά περίεργα και παράξενα, όπως είπαμε, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από αυτές τις γατίσιες συμπεριφορές.

Ακολουθούν 5 περίεργες για εμάς συμπεριφορές γάτας που όμως εξηγούνται από την επιστήμη!

ΤΕΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Κάθε φορά που η γάτα σηκώνεται όρθια, τεντώνει κάθε μυ πριν κινηθεί. Οι γάτες σε μεγάλο βαθμό τεντώνονται για τον ίδιο λόγο που το κάνουμε και εμείς– γιατί αισθάνεται πολύ ωραία και για να ρέει το αίμα.

ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ-ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες γάτες φρικάρουν όταν βρέχουμε τη γούνα τους. Γιατί;

Σύμφωνα με την Kelley Bollen, διευθύντρια προγραμμάτων συμπεριφοράς για το College of Veterinary Medicine στο Πανεπιστήμιο Cornell, αυτό ίσως οφείλεται στο ότι η γούνα μιας γάτας αργεί αρκετά να στεγνώσει. Και στις γάτες δεν αρέσει να είναι βρεγμένες και να περιμένουν να στεγνώσουν. Επίσης δεν τους αρέσει η αίσθηση που έχεις μέσα στο νερό γιατί θέλουν να νιώθουν ότι πατάνε γερά τα πόδια τους στο έδαφος.

ΖΥΜΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΖΥΜΑΡΑΚΙΑ

Πασίγνωστη κίνηση της γάτας που όταν τη βλέπουμε πρώτη φορά, μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι γιατί στη γάτα σας αρέσει να ζυμώνει πάνω σας, στο μαξιλάρι σας ή στην αγαπημένη σας κουβέρτα με τα πόδια της …αλλά έχουν μερικές θεωρίες. Η βασική είναι ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια συμπεριφορά που έχει μείνει στη γάτα, από τότε που ήταν μωρό και ζύμωνε τη μητέρα της για να τονώσει τη ροή του γάλακτος.

ΘΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

 

Οι περισσότερες γάτες σκάβουν γύρω-γύρω στην αμμολεκάνη τους και θάβουν τα κακά τους. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό το παράξενο τελετουργικό; Η επιστήμη λέει ότι αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο. Στην άγρια ​​φύση, τα αρπακτικά μπορούν να μυρίσουν τα ούρα και τα κόπρανα της γάτας. Για αυτό και εκείνες τα θάβουν για να κρατήσουν κρυφές τις τοποθεσίες που βρίσκονται. Αυτή είναι μια πρακτική που δεν χάθηκε εντελώς όταν οι γούνινοι φίλοι μας εξημερώθηκαν.

ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ- ΔΙΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΕΣ

Αν ένας άνθρωπος μας πλησίαζε και μας χτυπούσε το κεφάλι μας με το κεφάλι του, πιθανότατα αυτό να οδηγούσε σε καυγά! Ωστόσο, όταν μας το κάνει η γάτα μας, σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένας τρόπος να μας πει σε αγαπώ. Το εντελώς αντίθετο δηλαδή με την ανάλογη κίνηση ενός ανθρώπου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: