Νάξος: Επέστpεψε στο φuσικό τοu πεpιβάλλον ο Don, η θαλάσσια χελώνα που είχε βρεθεί άρρωστη

September 20, 2022

Νάξος: Επέστpεψε στο φuσικό του περιβάλλον ο Don, η θαλάσσια χελώνα που είχε βρεθεί άρρωστη

Διαφ.

Στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα, επέστρεψε πριν από λίγες μέρες η θαλάσσια χελώνα Don. Ο Don, που βρέθηκε άρρωστος στην Παραλία της Πλάκας στη Νάξο, μετά την περίθαλψή του από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου Naxos island wildlife protection, που διήρκησε ένα μήνα, είναι πλέον υγιέστατος και μπόρεσε να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Έτσι στην παραλία του Αγίου Προκοπίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την επιστροφή του Don στη θάλασσα, μέσα από μία διαδικασία που έπρεπε να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ο Σύλλογος Naxos island wildlife protection αναφέρει:

«Ο DON επιστρέφει στη θάλασσα μετά από 1 μήνα νοσηλείας!

Παρουσία πλήθους κόσμου, του λιμενικού σώματος, της αστυνομίας, του Λιμενάρχη Νάξου και εκπροσώπου της περιφέρειας, ο Don, η θαλάσσια χελώνα Caretta Carretta, που είχε βρεθεί άρρωστος στην παραλία της Πλάκας, μετά τη φροντίδα του από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, επέστρεψε υγιής και δυνατός σπίτι του.

Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας να βλέπουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα να μεταμορφώνονται από ταλαιπωρημένα και άρρωστα σε δυνατά και υγιή και να κολυμπούν και πάλι στις θάλασσές μας.

Ευχόμαστε στον Don να κολυμπάει για πολλά χρόνια ακόμη και να μείνει μακριά από κινδύνους.»

CYCLADES24.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: