Φuσική ομοpφιά: Λεuκή κουκουβάγια έχει ολόλευκα φτεpά και κόκκινα μάτια

September 20, 2022

Φuσική ομοpφιά: Λευκή κουκουβάγια έχει ολόλευκα φτερά και κόκκινα μάτια

Διαφ.
Φuσική ομοpφιά: Λευκή κουκουβάγια έχει ολόλευκα φτερά και κόκκινα μάτια Η συγκεκριμένη κουκουβάγια δεν ανήκει στα είδη χιονιού, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κουκουβάγια. Οι κουκουβάγιες είναι συνήθως γκρι ή σκουροειδείς, αλλά λόγω του αλλινισμού, το συγκεκριμένο πουλί δεν έχει μελανίνη για να παράγει χρώμα. Ως αποτέλεσμα, μοιάζει με ένα λευκό παλτό. Τα φωτεινά κόκκινα ...

Η συγκεκριμένη κουκουβάγια δεν ανήκει στα είδη χιονιού, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κουκουβάγια.

Οι κουκουβάγιες είναι συνήθως γκρι ή σκουροειδείς, αλλά λόγω του αλλινισμού, το συγκεκριμένο πουλί δεν έχει μελανίνη για να παράγει χρώμα. Ως αποτέλεσμα, μοιάζει με ένα λευκό παλτό.

Τα φωτεινά κόκκινα μάτια τους, τα οποία είναι συνήθως κίτρινα ανάμεσα στις κουκουβάγιες, προέρχονται από τα αιμοφόρα αγγεία. Λόγω της έλλειψης μελανίνης ακόμη και στα μάτια, η ίριδα της κουκουβάγιας δεν έχει χρώμα, γεγονός που προκαλεί την ανακλαστικότητα του ροζ-κόκκινου δέρματος γύρω από τα μάτια.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Παιδιατρικής Οφθαλμολογίας και Στραβισμού (AAPOS), ένας στους 17.000 ανθρώπους έχει αλβινισμό.


Ο αλπινισμός υπάρχει στα θηλαστικά κατά τη γέννηση και χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής που είναι υπεύθυνη για το χρωματισμό του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών κλπ.

Η φύση δεν θα μας σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Μοιραστείτε τον μυστικισμό αυτής της κουκουβάγιας με τους φίλους σας.

Πηγή:enteratedealgo

Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα

Διαβάστε επίσης: