Κάρπαθος: Άγνωστοι κατέστρεψαν ένα σημείο που φροντίζουν οι εθελοντές αδέσποτα

November 17, 2022

Κάρπαθος: Άγνωστοι κατέστρεψαν ένα σημείο που φροντίζουν οι εθελοντές αδέσποτα

Διαφ.

Ό,τι και να πούμε για μερικές πράξεις ανθρώπων είναι λίγο. Ζούμε ένα απίστευτο κυνήγι των αδέσποτων από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που παρουσιάζονται ως αξιοπρεπείς πολίτες. Και λέμε παρουσιάζονται γιατί στην πραγματικότητα είναι διαφορετικοί, με μίσος μέσα τους για ό,τι κινείται. Κυρίως για τους αδύναμους. Τα ζώα είναι τα πρώτα που βιώνουν αυτό το μίσος.
Είναι αυτοί που βάζουν κρυφά τα βράδια τις φόλες και σκοτώνουν με μαρτυρικό τρόπο τα αδέσποτα, οι ίδιοι που τα κακοποιούν στην πρώτη ευκαιρία, που τα διώχνουν για να μην τα βλέπουν, που τους διαλύουν τα σπιτάκια και τα μπολάκια που έβαλαν εθελοντές για αυτά. Αυτοί που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.
Με μεγάλη απογοήτευση εθελοντές στο νησί της Καρπάθου είδαν το σημείο σίτισης αδέσποτων στην Κυρά Παναγιά παντελώς κατεστραμμένο. Αυτός που διέλυσε το σημείο σπάζοντας το κουτί προφύλαξης φαγητού/ νερού και το σημείο στέγης δεν δίστασε να «κλέψει» τις ποτίστρες και τις ταΐστρες. Και, όπως λένε οι ειθελοντές, ο τρόπος που καταστράφηκαν τα σημεία δείχνει μεγάλο θυμό απέναντι στα αδέσποτα.
Δείτε την ανάρτηση του σωματείου: 
«Το άτομο που με τόση οργή, ως φαίνεται, διέλυσε το σημείο δεν εκπροσωπεί την Κάρπαθο! Πολλοί είναι οι Καρπάθιοι που νοιάζονται για τα ζώα του νησιού αλλά δυστυχώς αυτοί οι λίγοι βάρβαροι είναι αρκετοί για να δίνουν μια άθλια εικόνα προς τα έξω.

Το συγκεκριμένο σημείο σίτισης το έφτιαξαν φιλόζωοι τουρίστες μαζί με μέλη της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου και εξυπηρετούσε δεκάδες αδέσποτα στην απομονωμένη αυτή περιοχή. Πολλά από τα αδέσποτα εκεί τα στείρωσε η οργάνωσή μας μέσω των προγραμμάτων στειρώσεων που πραγματοποιούμε.
Στο συγκεκριμένο σημείο πολλοί ήταν οι τουρίστες τα περασμένα (και αυτό) καλοκαίρια που με περηφάνεια άφηναν καθημερινά ξηρά τροφή στα γατάκια της περιοχής και μοιράζονταν φωτογραφίες στο γκρουπ της οργάνωσης στο Facebook.❤️
(Group: Animal Welfare Karpathos )
Ντροπή και αίσχος σε όποιον χωρίς λόγο κατέστρεψε ένα σημείο που ωφελούσε τόσα ζώα. ????

Ποιος θα μας βοηθήσει να το ξαναφτιάξουμε- δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης σε όποιον το διέλυσε; Εφόσον ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας. »

cats

cats

cats

cats


Πηγή

Διαβάστε επίσης: