Δάκρυσε το διαδίκτυο: Πίθηκος πήγε στην κηδεία του ανθρώπου που τον τάιζε και ράγισε καρδιές

November 19, 2022

Δάκρυσε το διαδίκτυο: Πίθηκος πήγε στην κηδεία του ανθρώπου που τον τάιζε και ράγισε καρδιές

Διαφ.

Σπουδαίο μάθημα από έναν πίθηκο:Μερικές φορές, πιστεύουμε ό,τι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν ή δεν έχουν ψυχή. Ένα περιστατικό που ήρθε στην δημοσιότητα, μας κάνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικα είναι στην ζωή μας. Τα ζώα έχουν την αίσθηση να καταλαβαίνουν την χαρά, τον πόνο, την στεναχώρια κλπ και με τον δικό τους τρόπο δείχνουν την συμπόνια τους. Ένα μάθημα ζωής έδωσε ένας πίθηκος, ο οποίος πήγε στην κηδεία του ανθρώπου που του έδινε να τρώει καθημερινά.

Σπουδαίο μάθημα από έναν πίθηκο: Η στιγμή που ο πίθηκος προσπαθεί να σηκώσει τον Rajan

Μεταφερόμαστε στην Σρι Λάνκα, κάπου νοτιοαναταλικά της Ινδίας, στην πόλη Batticaloa (Μπατικαλόα) , όπου ένας 56χρόνος Peetambaram Rajan πέθανε από μια ξαφνική ασθένεια. Συγγενείς και φίλοι ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, όμως πήγε και κάποιος που δεν το περιμένε κανείς…ένας πίθηκος.

Ο Rajan αγαπούσε πολύ τα ζώα και συνήθιζε να πηγαίνει να δίνει λιχουδιές στον πίθηκο, ο οποίος τον περίμενε κάθε μέρα. Οι δυο τους είχαν γίνει καλοί φίλοι.

Κάποια στιγμή, ο πίθηκος σκύβει και φαίνεται να φιλά το πρόσωπο του άντρα –  και αργότερα, αρπάζει ακόμη και το μπράτσο του άντρα και προσπαθεί να τον ξυπνήσει.  Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να τραβήξουν τον πίθηκο μακριά, αυτός στέκεται σταθερός και αρνείται να φύγει… και η γλυκιά στιγμή είναι να μετακινεί τους ανθρώπους στο διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά ζώα νιώθουν πολλά και βαθιά συναισθήματα. Δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν έχουν εξελιχθεί τα συναισθήματά τους αλλά γιατί έχουν εξελιχθεί όπως έχουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συναισθήματά μας είναι δώρα που πήραμε από τους προγόνους μας, τα ζώα. Ανάμεσα σε αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα ξεκάθαρα υπάρχει το συναίσθημα της θλίψης» γράφει ο Αμερικανός βιολόγος Mark Bekoff στο Psychology Today.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: