Ο πιο πιστός φίλος: Σκύλος το σκάει από το σπίτι για να συναντήσει τον ιδιοκτήτη του στη δουλειά

November 20, 2022

Ο πιο πιστός φίλος: Σκύλος το σκάει από το σπίτι για να συναντήσει τον ιδιοκτήτη του στη δουλειά

Διαφ.

Σκύλος: Ο φιλαράκος της ιστορίας μας το σκάει από το σπίτι για να πάει να βρει τον κηδεμόνα του στο χώρο εργασίας του. Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου και μας το αποδεικνύει καθημερινά. Το περιστατικό με το σκύλο να δραπετεύει για να πάει στο αφεντικό του έγινε viral και έλιωσε το Διαδίκτυο.

Σκύλος: Το έσκασε από το σπίτι για να βρει τον κηδεμόνα του στη δουλειά

Ενοχλημένος από την απουσία, ο σκύλος φεύγει για να βρει τον ιδιοκτήτη στο χώρο εργασίας. Η Indy είναι ένας μαύρος σκύλος – ένα μείγμα Labrador retriever – που ζει με τον ιδιοκτήτη του στο Deep River του Κονέκτικατ (ΗΠΑ). Η κηδεμόνας εργάζεται σε έναν οίκο ευγηρίας, το Deep River Kirtland Commons, που διατηρείται από το Τμήμα Στέγασης της πόλης, το οποίο ο Indy επισκέπτεται συχνά και περνά μέρος της ημέρας διασκεδάζοντας τους κατοίκους.

Για να εκπληρώσει μια υποχρέωση, η ιδιοκτήτρια του Indy έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμα της. Τον Αύγουστο του 2021, πήγε σε έναν γάμο στη Βιρτζίνια – τρεις ώρες με αεροπλάνο. Η κηδεμόνας άφησε το σκυλί στο σπίτι των γονιών της και σχεδίαζε να περάσει το Σαββατοκύριακο μακριά.

Η Liza Thayer, η ιδιοκτήτρια του Indy, έχει τη συνήθεια να πηγαίνει τον σκύλο στο σπίτι της κοινότητας μερικές φορές την εβδομάδα. Το ζώο έκανε χαρούμενους τους ηλικιωμένους, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όταν όλοι οι κάτοικοι ήταν απομονωμένοι στο Kirtland Commons.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είπε μάλιστα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο WFSB (που συνδέεται με το δίκτυο CBS), ότι η Indy «είναι υπέροχος σκύλος και είμαι πολύ τυχερή που ζω μαζί της». Το ζώο έχει γίνει ένα είδος μασκότ για το γηροκομείο.

Ο Indy βρισκόταν στο σπίτι των γονιών της, οι οποίοι ζουν στο Chester, μια πόλη κοντά στο Deep River, επίσης στο Κονέκτικατ. Την Κυριακή 15.8.21, ο πατέρας της Λίζας αποφάσισε να βγάλει τον σκύλο βόλτα. Μόλις ήταν στο αυτοκίνητο, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το κολάρο του στο σπίτι.

Ο πατέρας της Λίζας επέστρεψε για να πάρει το κολάρο και λίγα λεπτά αργότερα, όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο, ο σκύλος είχε φύγει. Όπως ήταν λογικό, ο άντρας απελπίστηκε και άρχισε να ψάχνει γύρω του για τον Indy χωρίς αποτέλεσμα.

Σκύλος: Έκανε την απόσταση για να βρει το αφεντικό του

Η απόσταση μεταξύ Chester και Deep River είναι μικρή – λίγο πάνω από δύο μίλια. Αλλά για ένα σκυλί που δεν γνωρίζει την περιοχή, ήταν μια μεγάλη περιπέτεια να φύγει από το σπίτι των «παππούδων» του και να προσπαθήσει να βρει το δρόμο της προς το Κίρτλαντ Κομμονς.

Αλλά όχι μόνο η Indy επέστρεψε στο άσυλο, αλλά πιθανότατα έσπασε ένα ρεκόρ ταχύτητας: Σε μόλις 15 λεπτά, γάβγιζε για να τραβήξει την προσοχή των ηλικιωμένων στο Kirtland Commons. Δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς απομνημόνευσε τη διαδρομή.

Οι ηλικιωμένοι δεν ήξεραν τι να κάνουν με τον Indy και επικοινώνησαν με τη διαχειριστή του γηροκομείου, Joann Hourigan – είναι η εκτελεστική διευθύντρια του Τμήματος Στέγασης της κομητείας. Ο Χούριγκαν κίνησε το ενδιαφέρον: δεν θα μπορούσε να είναι ο σκύλος της Λίζα, που βρισκόταν στη διπλανή πόλη.

Η μάνατζερ πήγε στο Kirtland Commons και, προς έκπληξή της, ήταν ο Indy, ήρεμος και χαμογελαστός, περικυκλωμένος από τους κατοίκους. Προφανώς, η φυγή, το τρέξιμο δύο μίλια στο δρόμο και η άφιξη στο άσυλο δεν σήμαιναν πολλά.

Αργότερα, αναστατωμένοι από τον τρόμο που προκλήθηκε από τη φυγή του Indy, οι γονείς της Hourigan Liza είχαν πρόσβαση σε κάμερες ασφαλείας στο Chester και στο δρόμο, που αποδεικνύουν την τροχιά του Indy. Δεν σταμάτησε ποτέ στο δρόμο, σαν να ήταν ήδη γνωστό.

«Ο Indy είναι ένας πολύ έξυπνος σκύλος – και πολύ ηθελημένος» , δήλωσε ο διαχειριστής στο ρεπορτάζ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο σκύλος αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι και πήγε σε ένα μέρος όπου ήξερε ότι θα την υποδεχόταν.

Σκύλος: Το viral στιγμιότυπο

Το βίντεο δείχνει τον Indy να τρέχει στο πεζοδρόμιο, να φτάνει στο Kirtland Commons και να στέκεται μπροστά στην πόρτα, η οποία έχει τζάμια. Ένας από τους κατοίκους παρατήρησε την κίνηση και άφησε τον σκύλο να μπει. Ο Indy συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Εκτός από την απομνημόνευση της διαδρομής του Τσέστερ προς το Deep River, ο Indy γνώρισε γρήγορα το γηροκομείο όπου εργάζεται ο φύλακας. Η Liza Thayer προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2021 – μόλις τέσσερις μήνες πριν από την περιπέτεια του σκύλου. Εκείνη την εποχή, ο Indy ήταν ένα πρόσφατα απογαλακτισμένο κουτάβι, μόλις δύο μηνών.

Ο Χούριγκαν ενθάρρυνε τη Λίζα να πάει το σκυλί στο άσυλο, για να εμπλουτίσει τη ρουτίνα των κατοίκων. Από την πρώτη επίσκεψη, του Indy έγινε «συνήθεια» του Kirtland Commons. Συνήθισε τόσο πολύ στο άσυλο που βρήκε τον τρόπο να πάει ο ίδιος από ένα εντελώς άγνωστο μέρος: το σπίτι των γονιών της Λίζας.

Η Liza Thayer έφυγε την Παρασκευή μετά από ώρες στο Kirtland Commons και επέστρεψε την επόμενη Κυριακή το απόγευμα. Σε μόλις δύο ημέρες, ο Indy είχε ίσως τη μεγαλύτερη περιπέτεια ολόκληρης της ζωής του. Τώρα, η κηδεμόνας του ξέρει ήδη πού να αφήσει το σκυλί εάν πρέπει να λείπει άλλες φορές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: