Μαϊμούδες σώζουν λεοπάρδαλη από βέβαιο πνιγμό σε πηγάδι βάθους 8 μέτρων

November 21, 2022

Μαϊμούδες σώζουν λεοπάρδαλη από βέβαιο πνιγμό σε πηγάδι βάθους 8 μέτρων

Διαφ.

Μαϊμούδες: Τα ζωάκια της ιστορίας μας απέδειξαν πως με την αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Οι μαϊμούδες έσωσαν μια λεοπάρδαλη από βέβαιο πνιγμό που κινδύνευε να πεθάνει και την βοήθησαν να απεγκλωβιστεί. Όσοι ντόπιοι είδαν το θέαμα, έμειναν συγκλονισμένοι.

Μαϊμούδες: Η ηρωική διάσωση της λεοπάρδαλης

Μια λεοπάρδαλη σώθηκε από πνιγμό όταν έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 8 μέτρων επειδή κάποιες μαϊμούδες ειδοποίησαν τους ντόπιους για να έρθουν για βοήθεια. Οι μαϊμούδες έβγαζαν ήχους και πήδαγαν πολύ γρήγορα γύρω από ένα πηγάδι στον ναό Σικάρ στο Ρατζαστάν της δυτικής Ινδίας. Οι επισκέπτες του ναού πήγαν κοντά στο πηγάδι εξαιτίας της «ασυνήθιστης συμπεριφοράς» των μαϊμούδων και εκεί είδαν την λεοπάρδαλη να κολυμπάει στον πάτο του πηγαδιού. Οι επισκέπτες αμέσως κάλεσαν ειδικούς για να βοηθήσουν και να απελευθερώσουν την λεοπάρδαλη. Μετά από πολλές προσπάθειες η λεοπάρδαλη κατάφερε να ανέβει στην σκάλα και να σκαρφαλώσει στην επιφάνεια.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό στις 6 π.μ. στις 11 Ιουνίου. Αμέσως στείλαμε μια σωστική ομάδα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε περίπου 1 ώρα», ανέφερε ο υπεύθυνος του κέντρου διάσωσης. Οι ντόπιοι και οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκοινί και μια σκάλα για να σώσουν την λεοπάρδαλη. Η λεοπάρδαλη μόλις βγήκε από το πηγάδι αμέσως έτρεξε προς το δάσος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: