Μαθήματα ανθρωπιάς: Δημοτικό σχολείο υιοθετεί αδέσποτο σκυλάκι στις Σέρρες

November 21, 2022

Μαθήματα ανθρωπιάς: Δημοτικό σχολείο υιοθετεί αδέσποτο σκυλάκι στις Σέρρες

Διαφ.

Το σκυλάκι της ιστορίας μας στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του και βρήκε μια ιδιαίτερη παντοτινή οικογένεια που δεν θα το εγκαταλείψει ποτέ. Το επταθέσιο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες υιοθέτησε τον σκυλάκο και ήδη τα παιδιά έχουν γίνει μαζί του φίλοι και ο ένας δίνει αγάπη στον άλλον.

Το σκυλάκι βρήκε την οικογένειά του

Η οικογένεια αρχικά και έπειτα το σχολείο διαμορφώνουν τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Για αυτό εδώ και χρόνια η φιλοζωική κοινότητα δεν σταματάει να κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις της χώρας μας να σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα αυτό. Και να βάλουν επιτέλους το μάθημα της φιλοζωίας και της οικολογίας στα σχολεία. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι τώρα από μέρους της Πολιτείας. Και μάλιστα σε μια χώρα που κατέχει την πρωτιά στις κακοποιήσεις, αυτό δεν θα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίο;

Μέχρι να κάνει κάτι οργανωμένο και επίσημο η Πολιτεία, η κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βάζει ένα λιθαράκι σε όλο αυτό που λέγεται φιλοζωία, οικολογία και φυσικά πολιτισμός. Για να μάθουν τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν πράξεις πολιτισμού, με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Και τέτοιες είναι οι πράξεις που κάνουμε όταν βοηθάμε και φροντίζουμε τα ζώα που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη μας. Και ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα.

Η ανάρτηση της φιλοζωικής

Έτσι με μεγάλη χαρά είδαμε την ανάρτηση της φιλοζωικής ομάδας Φιλοσίντικες | Sidirokastro που αναφέρεται σε ένα αδέσποτο σκυλάκι το οποίο φροντίζει το Δημοτικό Σχολείο Ν. Πετριτσίου. Όπως μαθαίνουμε παιδιά και δάσκαλοι του σχολείου έχουν υιοθετήσει ένα αδέσποτο, το προσέχουν και το αγαπάνε πολύ. Μικρές πράξεις αγάπης για εμάς, τεράστιες για τα παιδιά που ο κόσμος τους τα βλέπει όλα με ένα αθώο βλέμμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: