5 σκυλάκια της λογοτεχνίας που λατρεύουμε

November 21, 2022

5 σκυλάκια της λογοτεχνίας που λατρεύουμε

Διαφ.

Η απίστευτη σχέση αγάπης που δημιουργείται μεταξύ ανθρώπου και σκύλου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει εμπνεύσει όλους τους συγγραφείς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι όμως οι πιο αξιολάτρευτοι σκύλοι- σύμβολα της λογοτεχνίας;

  1. Άργος, “Οδύσσεια”

Ένα από τα πρώτα σκυλιά που κατέγραψε η δυτική λογοτεχνία, ο Άργος, περίμενε 20 χρόνια το αφεντικό του να επιστρέψει και είναι ο μόνος που αναγνώρισε τον Οδυσσέα όταν ήρθε μεταμφιεσμένος στην Ιθάκη. Μόνο τότε, έχοντας δει εκείνον να γυρνάει πίσω στο σπίτι, πεθαίνει ήσυχα και γίνεται ένα διαρκές σύμβολο της πίστης και της αγάπης των σκύλων προς τους ανθρώπους τους.

2. Μιλού, “Οι περιπέτειες του Τεν Τεν”

Πού θα ήταν ο Τεν Τεν χωρίς τον Μιλού; Ο Μιλού είναι ένα χρυσωρυχείο κυνικών σχολίων και λατρεύει να ειρωνεύεται την αφελή αισιοδοξία του Τεν Τεν. Και παρόλο που κάποιες φορές τα κόκαλα του αποσπούν την προσοχή, είναι εξαιρετικός στο να τα βγάζει πέρα στις δυσκολίες. Αρκεί να μένει μακριά από το ουίσκι!

3. Τότο, “Ο Μάγος του Οζ”

Πώς να μην αγαπά κανείς ένα μικρό μαύρο σκυλί με μακριά μεταξένια χαίτη και μικρά μαύρα μάτια που λαμπυρίζουν χαρούμενα σε κάθε πλευρά της αστείας μύτης του; Ο σύντροφος της Ντόροθι, φαίνεται να είναι ένα κανονικό σκυλί στην αρχή, αλλά μόλις τα άλλα ζώα αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, ο Τότο παραδέχεται τελικά ότι μπορεί να μιλήσει κι εκείνος – απλά προτιμά να σιωπά!

4. Λάση

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πιθανώς τη Λάση από την τηλεόραση και το σινεμά, η ιστορία της ξεκινά από το βιβλίο που έγραψε ο Eric Knight το 1940 με τίτλο «Λάση, Γύρνα σπίτι» που εξιστορεί το οδοιπορικό του σκύλου μέχρι να γυρίσει πίσω στο αγόρι που αγάπησε τόσο πολύ. Εκατομμύρια αναγνώστες το αγάπησαν και η Λάση έγινε ηρωίδα πολλών βιβλίων, ταινιών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Μάλιστα η ράτσα των κόλεϊ ταυτίστηκε με το όνομα Λάση!

5. Μάγκας (Μάγκας)

Τον Μάγκα τον γνωρίσαμε από το ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Ο σκύλος αυτός δεν είναι μόνο ο πρωταγωνιστής αλλά και ο αφηγητής της ιστορίας. Ο Μάγκας, ένα σκυλάκι ράτσας Φοξ Τεριέ, μας λέει για τις περιπέτειές του από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια και τελικά στη Μακεδονία. Σε όλη τη διάρκεια του διηγήματος, εκτός από αυτές τις καθημερινές περιπέτειές του, αναφέρονται και ιστορίες από τους πολέμους των Ελλήνων με τους Βούλγαρους, και πιο παλιά με τους Τούρκους.

Πηγή: https://www.keeppet.gr/

Διαβάστε επίσης: