Βρέθηκε σκυλίτσα κοκκαλιασμένη και χτυπημένη στα πίσω πόδια στον Κουβαρά- Γνωρίζει κάποιος αυτόν που την εγκατέλειψε;

January 13, 2021

Βρέθηκε σκυλίτσα κοκκαλιασμένη και χτυπημένη στα πίσω πόδια στον Κουβαρά- Γνωρίζει κάποιος αυτόν που την εγκατέλειψε;

Διαφ.

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, είναι έργο κυνηγού. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά. Το πετάνε. Τόσο απλά.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”, έχουν κακοποιηθεί, έχουν βρεθεί δεμένα σε δέντρα. Δυστυχώς αυτά τα υπέροχα σκυλιά είναι και τα πιο άτυχα.

Ένα τέτοιο σκυλάκι είναι και η κυνηγοσκυλίτσα που βρέθηκε αυτές μέρες στον Κουβαρά (σύνορα με Κερατέα). Η σκυλίτσα ήταν σε άθλια κατάσταση. Κοκκαλιασμένη, χτυπημένη στα πίσω πόδια, ανήμπορη να φύγει από το σημείο που την είχαν εγκαταλείψει. Και με ακαταχώρητο τσιπάκι.

Δυστυχώς η κατάστασή της είναι δύσκολη καθώς τρώει με δυσκολία. Θα την αναλάβει ο Δήμος Σαρωνικού. Ένας δήμος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει.

Η εθελόντρια Μαριάννα Ρίζου Marianna Rizou, γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τη φιλοζωική της δράση, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει αυτόν που την εγκατέλειψε, να δώσει πληροφορίες. Κάποια στιγμή οι ανεύθυνοι πολίτες που φέρονται απάνθρωπα στα ζώα πρέπει να τιμωρούνται. Γιατί νόμοι υπάρχουν αλλά δύσκολα εντοπίζεται ο ένοχος. Γιατί κανείς δεν θέλει να μπλέξει.. Έτσι δεν λένε;


Πηγή

Διαβάστε επίσης: