Ο Δήμος Βόλου πήρε αδέσποτα κουταβάκια από τη μαμά τους και τα πήγε στο καταφύγιο σε ακατάλληλο χώρο

January 13, 2021

Ο Δήμος Βόλου πήρε αδέσποτα κουταβάκια από τη μαμά τους και τα πήγε στο καταφύγιο σε ακατάλληλο χώρο

Διαφ.

Το Δήμο Βόλου και τον διοικητή του στρατοπέδου Γεωργούλα καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου Φιλοζωική Ομάδα Βόλου για ένα απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο Δήμος Βόλου, με εντολή του διοικητή ή υψηλόβαθμου στελέχους του στρατοπέδου Γεωργούλα, πήρε από το στρατόπεδο δέκα αδέσποτα κουταβάκια, τα οποία δεν είχαν ακόμη απογαλακτιστεί και τα μετέφερε στο δημοτικό καταφύγιο.
Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο δημοτικό καταφύγιο και αφέθηκαν σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και αφύλαχτο, που δεν θα κατάφερναν να επιζήσουν.
Δείτε την ανάρτηση των εθελοντών της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου
Όσο κάποιοι χαίρονται με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στην πόλη του Βόλου, ο Δήμος και όλοι οι υπεύθυνοι που εμπλέκονται στο περιστατικό αυτό συντελούν σε “εγκληματικές πράξεις” αμέλειας με θύματα τουλάχιστον 10 αθώες ψυχές, 10 μωρά κουταβάκια, που απομακρύνθηκαν πριν τον απογαλακτισμό τους από τις μαμάδες τους .
Σήμερα το πρωί, με εντολή του διοικητή η κάποιου άλλου υψηλόβαθμου στελέχους του στρατοπέδου Γεωργούλα, ο Δήμος πήρε 10 υγιή κουτάβια από τις μαμάδες τους ,τα οποία είχαν γεννηθεί 1,5 μήνα νωρίτερα. Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο δημοτικό καταφύγιο και αφέθηκαν σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο και αφύλαχτο, με έμμεσο αποτέλεσμα να μην επιβιώσουν. Χρόνια τώρα ο Δήμος μας υπόσχεται δημιουργία ειδικής πτέρυγας για την υποδοχή κουταβιών στο καταφύγιο. Δυστυχώς τα χρήματα του Δήμου δεν επαρκούν για να σωθούν δεκάδες αδέσποτα κουτάβια, καθώς η πτέρυγα αυτή δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. 10 αθώες ψυχές, μας κοιτάνε τρομαγμένες, σαν να διαισθάνονται την τύχη τους.
Καταγγέλλουμε τον Δήμο Βόλου και τον διοικητή του στρατοπέδου Γεωργούλα, ο όποιος δεν ειδοποίησε νωρίτερα, όπως όφειλε, για έγκυες σκυλίτσες στο στρατόπεδο. Καταγγέλλουμε τον Δήμο για ολιγωρία, αμέλεια και ελλιπείς εγκαταστάσεις στο δημοτικό καταφύγιο. Ο Δήμος Βόλου αποφασίζει και καταδικάζει σε θάνατο αθώες ψυχές. Πώς διαχειρίζονται τα χρήματα και τα κονδύλια για τη διαχείριση αδέσποτων; Γιατί μια μεγάλη πόλη που “λάμπει” δεν διαθέτει κατάλληλες εγκαταστάσεις για αδέσποτα κουτάβια προκειμένου να σωθούν και να βρουν οικογένειες; Γιατί ο διοικητής και τα στελέχη του Στρατοπέδου καταγγέλλουν και ενοχλούνται με την ύπαρξη κουταβιών μετά τη γέννησή τους και όχι πριν με σκοπό τη στείρωση;
Αυτή είναι η πόλη μας, αυτός είναι ο Δήμος μας, αυτοί είναι οι κάποιοι πολίτες του όμορφο Βόλου. Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα μωράκια με φιλοξενίες να επικοινωνήσει μαζί μας. Λυπούμαστε και θυμώνουμε. Κάντε κάτι, κάντε όλοι κάτι! Καταγγείλετε τον Δήμο σας, ζητήστε ευθύνες, διαδώστε την αλήθεια. Σήμερα !!!”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: