Ερμηνεύστε Τη Γάτα Σας: Η Γλώσσα Σώματος και Τι Σημαίνει Κάθε Κίνηση Της

May 21, 2022

Ερμηνεύστε Τη Γάτα Σας: Η Γλώσσα Σώματος και Τι Σημαίνει Κάθε Κίνηση Της

Διαφ.




Η γλώσσα σώματος της γάτας: Τι σημαίνει κάθε κίνηση που κάνει

Γάτες: Η αποκωδικοποίηση της γλώσσας σώματος της γάτας σας. Τι σημαίνουν όλα όσα κάνει μια γάτα και τι θέλει να σας πει. Η γλώσσα της στάσης του σώματος της γάτας αποκαλύπτεται παρακάτω αναλυτικά η εξήγηση κάθε κίνηση που κάνει μια γάτα.




Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα προσπαθώντας να αποκωδικοποίησω τις διαθέσεις και τη συναισθηματική κατάσταση της γάτας, όπως αυτή μαρτυράται από τα μουστάκια της, την ουρά της, τα μάτια της, ή τους ήχους που αυτή δημιουργεί. Επιμένω τόσο διότι νομίζω ότι είναι αρκετά βοηθητικό για να καταλάβετε πιο καλά την γάτα σας και να υπάρξει μια πιο αρμονική επικοινωνία μεταξύ σας!

Σε αυτό το άρθρο εφτασε η ώρα να σας αποκαλύψω μυστικά της στάσης του (κυρίως) σώματος της γάτας που δίνουν ενδείξεις για τη συναισθηματική της κατάσταση! Είστε λοιπόν έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Η Γλώσσα της στάσης του Σώματος της γάτας

1. Όταν η γάτα σηκώνεται στα πίσω πόδια της

Μπαίνετε μέσα στο σπίτι και η γατούλα σας τρέχει προς εσάς, πατάει στα πίσω της πόδια προσπαθώντας να συναντήσει το χέρι σας και να υπάρξει επαφή! Πρόκειται για μια χειρονομία χαιρετισμού και σας αξίζει να την απολαύσετε!

2. Όταν κάθεται στα πίσω πόδια με το σώμα σε ένταση

γλώσσα στάσης σώματοςΌταν η γάτα σας κάθεται στα πίσω πόδια της, με τα μπροστινά πόδια όρθια και με το σώμα σε ένταση και τα αυτιά ανήσυχα, σε έντονη δραστηριότητα (περιστρέφονται γρήγορα αριστερά δεξιά για να σκανάρουν διάφορους ήχους), τότε η γατούλα σας είναι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να τρέξει!



Ενδείξεις για αυτή την εγρήγορση δείχνουν και τα σε ένταση μάτια της. Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο για τη γλώσσα των ματιών της γάτας

3. Όταν κάθεται στα πίσω πόδια με το σώμα χαλαρό

Αντίθετα όταν η γατούλα σας κάθεται μεν στα πίσω της πόδια, με τα μπροστινά πόδια της όρθια, αλλά το σώμα της είναι χαλαρό και τα αυτιά της είναι όρθια, στραμμένα μπροστά και ήρεμα, πρόκειται για μια στάση χαλάρωσης, ικανοποίησης!

4. Όταν κάθεται κάτω

Όταν η γατούλα σας κάθεται ολόκληρη κάτω και το σώμα της είναι είτε σε διάταση, είτε κουλουριασμένο, είτε με τα μπροστινά πόδια κατω από το σώμα και τις πατούσες μαζεμένες προς τα μέσα, η γατούλα σας νιώθει άνετα, χαλαρά και είναι ευχαριστημένη! Σκεφτείτε ότι είναι τόσο ήσυχη και ανετη που δεν νιώθει καν την ανάγκη να έχει ένα από τα πιο μεγάλα της όπλα, τα νύχια της, σε ετοιμότητα!



5. Όταν αποκαλύπτει την κοιλιά της

Όταν η γατούλα σας κάθεται ξαπλωμένη στο πλάι είτε ακόμη και στην πλάτη της (συχνά κυλιόμενη), αποκαλύπτοντας μερικώς ή πλήρως την κοιλια της, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι εμπιστοσύνης, μια και εκθέτει ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός της, την κοιλιά της που κρύβει πολλά ζωτικά όργανα

6. Όταν ανυψώνει την πλάτη της για να τριφτεί πάνω σας

Σε μια εκδήλωση σπάνιας τρυφεράδας και συμπάθειας η γατούλα μπορεί να κινηθεί προς εσάς και να ανασηκώσει την πλάτη της (με χαλαρό τρόπο) για να την τρίψει στα πόδια σας ή αν είστε ξαπλωμένοι στο κεφάλι σας, στέλνοντάς σας τον φιλικό χαιρετισμό της.

7. Όταν η πλάτη της σχηματίζει αψίδα ενώ σηκώνονται οι τρίχες της

Όταν όμως η πλάτη της κυρτώνεται έντονα και απότομα, δημιουργώντας μια έντονη αψίδα ενώ οι τρίχες της πλάτης (και της ουράς) πετάγονται πάνω πρόκειται για μια τελείως διαφορετική κατάσταση, έχουμε δηλαδή μπροστά μας είτε μια φοβισμένη γάτα είτε μια αγχωμένη γάτα είτε μια θυμωμένη γάτα.

Για να έχουμε μια πιο καλή αντίληψη για το ποια είναι πραγματικά η διάθεση της γατούλας μας είναι καλό να συνεξετάζουμε όλους τους δείκτες (ουρά, μουστάκια, στάση σώματος, αυτιά κλπ), ώστε να μπορούμε με περισσότερη ασφάλεια να κατανοήσουμε τη συναισθηματική της κατάσταση, το τι θέλει να μας πει!




Πηγή

Διαβάστε επίσης: